ЖҰМЫРТҚА МЕН СҮТТЕН ЖАСАЛҒАН СІЛІКПЕ
Категориясы: Тағам
Қантқа қосып араластырылған жұмыртқаның сары уызы қайнатылған жылы сүтпен бірте-бірте ерітіліп, ыстың суға қойылады да, ұдайы араластырыла отырып, аздап қоюландырылады. Содан соң қыздыруды тоқтату қажет. Сүтке езілген желатин, ваниль қанты қосылып, қоспа мұқият араластырылады. Содан кейін әбден тоңазығанша суытылады.
Бұл сілікпені дайындауға 800 грамм сүт, жұмыртқаның 800 грамм сары уызы, 120 грамм құм шекер, 0,15 грамм ваниль қанты, 30 грамм желатин жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-05 13:30:17 Қаралды-4408
ТАУШҮМІЛДЕК – ЖӨТЕЛ ПАЙДА БОЛҒАНДА

Құрамында эфир майлары, салицин глюкозиді, илік заттар, алкалоидтер, смола, крахмал, қант, салицил қышқылы бар.
ИОНДАУШЫ СӘУЛЕ ДОЗАСЫ

Иондаушы сәуле дозасы (радиация дозасы) дегеніміз белгілі бір ортада иондаушы сәуленің әсер ету шегі. Иондаушы сәуле дозасы төмендегіше бөледі: Жұтылған доза - сәуле алған ортаның масса бірлігі жұтқан иондаушы сәуленің кез келген түрінің энергиясы
ЕЖЕЛГІ ОТЫРАР

Есте жоқ ерте заманнан бастап, Сыр бойында қыстап, көктем шыға малын Сарыарқаға, Оңтүстік Сібірге қарай, кузге таман - қайтадан Сырға қарай айдап-бағып күнелтуді дәстүрге айналдырған дала тайпалары өзара тікелей қарым-қатынаста болып келгендіктен, бірте-б
ПАРСЫ РУЛЕТ

Бұл - өрік пюресінен және қант помадасынан жасалған, рулет түрінде бөлініп, жармаланған бадамға аунатылған тағам.