СҮТ СІЛІКПЕСІ
Категориясы: Тағам
Сүт қайнатылып, оған құм шекер мен ванилин салынады. Осы қоспа тағы да қайнағанша қыздырылып, содан соң алдын-ала суға салып бөктірілген желатин қосылады да мұқият араластырылып, және бір қайнатылады. Дайын болған тағам ыдысқа құйылып әбден салқындатылады.
Бұған 750 грамм сүт, 30 грамм желатин, 120 грамм құм шекер және 0,03 грамм ванилин жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-05 13:26:05 Қаралды-1974
ОРМАН – БІЗДІҢ БАЙЛЫҒЫМЫЗ!

«Ағаш ексек біз, не еккеніміз?» деген жолдармен басталатын өлеңі бар. Бұл сұрауға әрбір маман әрқалай жауап берер еді.
ӨСІМДІК ТЕКТЕС ОЮ-ӨРНЕКТЕР

Шеберлер өз бұйымдарын сәндеуде өсімдіктер мен гүлдердің суреттерін көп қолданған. Мұндай өрнектер іс жүзінде әлемдегі барлық халықтың мәдениетінде кездеседі. Өсімдік тектес оюлар қазақтың қолданбалы шығармашылығында лайықты орын алады. Олар - жапырақтар,
МЕЙІЗ САЛЫНҒАН ПЕЧЕНЬЕ

Жұмыртқаға қант қосып шайқалып, қаймақ, сарымай, тұз салынады. Ұн крахмалмен және содамен араластырылып, әлгі шайқалған массамен қосылады.
ҚАРА АЛХОРЫ ҚОСЫЛҒАН КҮРІШ

Күріш күрмегінен тазартылып, жуылады, кептіріліп қуырылады. Мұқият жуылған қара алхоры жартылай дайын болғанша қайнатылады да дәндері алынып тасталып, жіңішкелеп тілінеді.
ДҮНИЕДЕ ЕҢ ЖЫРТҚЫШ ҚАЙ АҢ?

Біз әуелі ең ірі жыртқыштардың бірі - аң патшасы арыстанды аузыңа алғандықтан, әңгімемізді содан бастайық.
ӨСІМДІККЕ ОРАЛҒАН ЕТ

Қой еті ұсақтап туралып, ұсақ көзді ет тартқышпен тартылады. Оған ұсақтап туралған пияз, зире салынады. Тұздалып, бұрышталады. Жақсылап араластырылады.