СҮТ СІЛІКПЕСІ
Категориясы: Тағам
Сүт қайнатылып, оған құм шекер мен ванилин салынады. Осы қоспа тағы да қайнағанша қыздырылып, содан соң алдын-ала суға салып бөктірілген желатин қосылады да мұқият араластырылып, және бір қайнатылады. Дайын болған тағам ыдысқа құйылып әбден салқындатылады.
Бұған 750 грамм сүт, 30 грамм желатин, 120 грамм құм шекер және 0,03 грамм ванилин жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-05 13:26:05 Қаралды-1896
ЦУКАТ ҚОСЫЛҒАН ШӘРБӘТ
Цукат қосылған помада-кәмпит массасы осылай аталады. Төрт бұрышты. Салмағы 4 килограмнан аспайды. Ылғалдылығы – 10-13 процент.
МЕЙІЗ САЛЫНҒАН ПЕЧЕНЬЕ
Жұмыртқаға қант қосып шайқалып, қаймақ, сарымай, тұз салынады. Ұн крахмалмен және содамен араластырылып, әлгі шайқалған массамен қосылады.
БҮЛДІРГЕН ПЮРЕСІ ҚОСЫЛҒАН КҮРІШ
Тазартылып, жуылған күріш суға салынады. Ол шала пісіріледі де сүт құйылып, әбден қайнатылады. Үстіне сарымай салынады.
ҚЫРЫҚҚҰЛАҚ
Қырыққұлақ - жапырақтары тілімденген сәндік өсімдік. 12 мыңнан астам түрі бар. Қазақстанда 35-ке жуығы кездеседі. Кейбір түрлері тамыры арқылы, кейбірі жапырағында пайда болатын өнім бүршіктерімен көбейеді.