ҚАУЫН СІЛІКПЕСІ
Категориясы: Тағам
Піскен қауынның қабығы аршылып, дәнінен тазартылады да шырыны сығып алынады. Суға қосып қант шырыны қайнатылады. Оған бөккен желатин қосып, қайнағанша қыздырылады, содан соң әлгі шырын қауын шырынымен араластырылады да тағы да қайнағанша қыздырылып, ыдыстарға құйып алынады. Сілікпе салқын жерге қойылып, суытылады.
Бұл тағамға 540 грамм қауын, 150 грамм құм шекер, 50 грамм лимон, 30 грамм желатин және 500 грамм су жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-05 13:15:28 Қаралды-2778
ЕРТЕДЕ БОЯУЛАР НЕДЕН ЖАСАЛҒАН?
Ежелгі заманнан бері өсімдік бояуларын адамдар қару-жарақ, киім-кешек және үйлерді безендіру үшін қолданған.
ҚАЗАҚ ДАЛАСЫНДА КӨНЕ МЕТАЛЛУРГИЯ ӨНДІРІСІ
Қазақ даласында көне заманның өзінде-ақ металлургия өндірісінің кеңінен дамуы осынау байтақ көшпелілер өңірінде кең тараған жануарлар стиліндегі өнер туындыларының дүниеге келуіне де себепші болды.
ҚАМЫР ҚОСЫП ПІСІРІЛГЕН АЛМА
Жуылған, өзегі алынып, қабығы аршылған алма қалыңдығы 0,5 сантиметр етіліп, дөңгелектеліп кесіледі де үстіне қант себіледі.
БІЗДІҢ АТА-БАБАЛАРЫМЫЗ НЕМЕН ЖУЫНҒАН?
Ежелгі уақытта Ресейде ең көп таралған жуғыш зат сілті болды.
БАЯН БАТЫР
Баян батыр қазақ-жоңғар шайқасына қаншама рет атой салып кірген. Жекпе-жек ұрыстарда жаудың талай батырын жер жастандырған. Осындай көзсіз ерліктері үшін халық «Батыр Баян» деп атап кеткен. Батыр Баян қалмақтармен болған ірі соғыста ағасы Сарымен бірге ше
ҚЫТАЙДЫҢ ШАЙ ЖАСАУ ТӘСІЛІ
Қытайда шай өсірілген бірнеше ғасырдың ішінде құрғақ шайды қарапайым қайнатудан бастап, шай экстрактысын ілезде ыстық суда ерітуге дейін шай демдеудің талай әдістері сынақтан өткізілді.