АЛМА СІЛІКПЕСІ
Категориясы: Тағам
Қабығы мен дәні тазартылған алма ұзынынан бөлініп, жақсылап қайнатылады. Қайнатылған алмаға қант, лимон қышқылы және бөккен желатин қосылады. Қоспа әбден қайнатылады. Қайнатылған алмалар ыдыстарға салынып, үстіне шырын құйылып, салқындатылады.
Бұл тағамға 150 грамм алма, 120 грамм құм шекер, 20 грамм желатин, 1 грамм лимон қышқылы және 750 грамм су жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-05 12:49:58 Қаралды-2589
Кейбір кесірткелер қанмен атқылай алады

Бақа сияқты кесірткелер — игуана тәрізді тұқымдастардың қысқа аяқты және қысқа құйрықты кесірткелер түрі, жыртқыштардан қорғайтын бірегей қабілеті бар.
КӨРКЕМ СУРЕТТЕ ПОРТРЕТ

Кез келген суретші, біреудің бейнесін жасағанда, тек оның бет-әлпетін ғана емес, ішкі жан дүниесін де жеткізуге ұмтылады.
ӘСЕМДЕЛГЕН ЖАҢҒАҚ ҚАТТАМАСЫ

Сарымай қант ұлпасымен қосылып, жақсылап шайқалады, содан соң жұмыртқаның сары уызы, ұнтақталған жаңғақ, түйілген кепкен нан, какао, оның үстіне жұмыртқаның әбден шайқалып көпіршіген ақ уызы қосылады.
БАДАМ ҚАНТ

Тазартылған тұтас бадамнан тұратын, сырты балқыған қантпен қапталған тағам. Беті бұжыр, түсі қоңыр болады.
ҚАУЫН СІЛІКПЕСІ

Піскен қауынның қабығы аршылып, дәнінен тазартылады да шырыны сығып алынады. Суға қосып қант шырыны қайнатылады.
«КАРАМЕЛЬДЕНГЕН БАДАМ» КӘМПИТІ

Бадам дәндері ыстық сумен шарпылып, қабығы аршылады да қоңыр тартқанша қуырылады.