КАРАМЕЛЬ
Категориясы: Тағам
50 грамм қантпен араластырылған жұмыртқа шайқалады. Үстіне ваниль ұнтағы қосылып, сүт құйылады. Сөйтіп қант әбден еріп кеткенше шайқалады. Қалған қант таза табаға салынып, қоңыр тартқанша қыздырылады. Ол сұйылады, содан соң екі ыдысқа тең бөлініп құйылады. Олардың үстіне бұрын шайқалған масса құйылады да буға қойылады. Ыдысқа құйылған әлгі сұйықтар қатқанда алынып, салқындатылады. Дастарқанға сол салқын күйінде қойылады.
Карамель жасауға екі жұмыртқа, 200 грамм сүт, 60-80 грамм қант, ваниль жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-04 18:50:37 Қаралды-3524
ҚҰСТАРҒА ҚАУЫРСЫН НЕ ҮШІН ҚАЖЕТ?
Құстар жылыну және ұшу үшін қауырсындарды қажет етеді...
ЖАЗУ ҚАЙДАН ПАЙДА БОЛҒАН?
Әр дәуірде адамдар тәжірибелері мен білімдерін өзгелерге әр түрлі тәсілмен беріп отырған. Адамзат тарихындағы тұңғыш кітап - бұл жартас бетіне таңбаланған тас кітаптар.
КЕТБҰҒА КҮЙШІ МЕН ЖОШЫ ХАН ТУРАЛЫ АҢЫЗ
Шыңғыс ханның Жошы деген баласы жабайы құлан аулап, өзін қаумалаған нөкер серіктерінен тым ұзап кеткенін сезбей де қалады. Ханзада жүйткіген құландарды өткір жебемен дәл көздеп құлата береді, оның жүрегінде бейшара жануарларға деген аяушылық болмайды.
АДАМНЫҢ ЖАҒЫМСЫЗ ҚАСИЕТТЕРІ
Арамзалық - арамдығы жоғары, ниеті жаман адамның қасиеті. Арамза адам өзгелерді алдасам, олардан пайда тапсам деген ниетпен жүреді. Алайда өзгеге жамандық ойлаған адамның өзінде еш уақытта жақсылық болмайды.