Неге қаламның қақпақшасы осылай болуы тиіс?
Категориясы: Технологии
Шарлы қаламды барлығы біледі. Бірақ, қаламның қақпақшасы неге осылай болатынын ешкім ойламаған.
1991 жылы BIC компаниясы әлемді шешімді дизайнмен таныстырды, оны көпшілік байқамады: қақпақшаның төбесінде Cristal Pen атақты қалам моделінде шағын тесік пайда болған.
Көбісі оған аса назара аудармаған. Сонымен қатар бұл шешім көптеген балалардың өмірін сақтап қалады. 100ден астам баланың өмірін, егер нақтырақ айтатын болсақ. Және шамалы ғана ересектердің. Жыл сайын.
Кішкентай балалар жолындағы барлық кез-келген заттың дәмін көргенді ұнатады. Әсіресе, аузына барлығын сала салатын ұсақ заттар. Ал ересектер мұқият ойланып отырғанда немесе жүйкесі шаршап отырғанда қақпақшаны тістеуді ұнатады. Қақпақша өте тез кеңірдекте қалуы және демалуды тоқтатуы мүмкін. Қақпақшадағы тесік адамға жедел жәрдем келгенше қажетті оттекті алуына көмектеседі.
Шешімді барлық ірі қалам брендтері іс жүзінде қолдады, ал Британ стандарттар институты олардың өнімі және оны қолданылуы бойынша өзінің ұсынымдарына түзетулер енгізді.
«Жақсы дизайн бірден көрінеді. Өте керемет дизайн көрінбейді». Осындай жағдайларда осы цитата өте өзекті. Айтпақшы, чупа-чупстегі таяқшада сол үшін де тесік бар.
Жарияланған-2015-10-21 12:03:21 Қаралды-2285
Өнертабыстың ең мұңды патенті
1985 жылы Ральф Пиро «өз-өзін ынталандыратын аппаратты» патенттеген.
АЛАШ АВТОНОМИЯСЫ
Алаш автономиясы 1917 жылы -13 желтоқсанда Орынбор қаласында өткен II Жалпықазақ съезінде құрылды. Құрамына Бөкей елі (Еділ мен Жайық аралығы), Орал, Торғай, Ақмола, Семей, Жетісу, Сырдария облыстары кіретін болды. Өзін қорғауы үшін Алаш автономиясының Қа
ВЕЛОСИПЕД ТАРИХЫНАН
Велосипед тебушілер және онымен жарыс жолына шығып бағынушылар ұлы ғалым, суретші Леонардо да Винчиге қарыздар, себебі ұлы ғалым 1495 жылы оның алғашқы жобасын жасапты.
ПЫШАҚТЫҢ ЖҮЗІН НЕЛІКТЕН ТОТ БАСАДЫ?
«Тот - темірдің соры, шер - көңілдің соры» деген мәтел бар! Бұл жайында ескіден келе жатқан мына бір оқиғаға құлақ сал.
КУРАГАДАН ЖАСАЛҒАН САМБУК
Іріктелген курага мұқият жуылып, салқын суға салынады. 1-2 сағат бөктіріп алынады да дайын болғанша қайнатылып, содан соң үккішпен үгіледі.