«КАРАМЕЛЬДЕНГЕН БАДАМ» КӘМПИТІ
Категориясы: Тағам
Бадам дәндері ыстық сумен шарпылып, қабығы аршылады да қоңыр тартқанша қуырылады. Содан соң ашық түсті карамельге салынып (карамель қант пен аздаған судан дайындалады), 3-4 минут ұстала тұрады. Екі шанышқымен екі жағынан түйреп май жағылған жұқа табаға салып салқындатылады.
Бұл тағамды дайындауға 600 грамм бадам дәні, 200 грамм қант және 50 грамм су жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-04 16:19:37 Қаралды-2234
ДӘРІЛІК ТҮЙЕ ШЫРМАУЫҚ

Дәрілік түйе шырмауық — көп жылдық өсімдік. Тамыры қысқа, қосымша тамырлары көп.
БАДАНА - ҚАНТ ДИАБЕТІН ЕМДЕЙДІ

Бұл – биіктігі 60 сантиметрге дейін жететін, көпшілікке белгілі бір жылдық, шөп тектес өсімдік.
ЖАЙЫҚ ӨҢІРІ

Еліміздің солтүстік-батысындағы екі өзен аралығын алып жатқан аймақты қазақтар ежелден Еділ-Жайық өлкесі деп атап келген. Мұнда Жайық өзенінің орта ағысынан бастап Каспий теңізіне құяр сағасына дейінгі телімі ел аумағында ағады. Жайық өзенінің ел аумағынд
БАБЫР-НАМЕ

«Бабыр-наме» - түркі (шағатай) тілінде 1526-1530 жылдар аралығында жазылған жазбалар мен естеліктер жинағы. Авторы - Заһир әд-Дин Мұхаммед Бабыр.