МЕЙІЗ ШӘРБӘТІ
Категориясы: Тағам
Кастрюльге қойытылған сүт, қант және су құйылып, қыздырылады да үздіксіз араластырыла отырып қайнатылады.
Алынған сүт-қант шырыны помада сияқты масса алынғанша шайқалып көпіршітіледі де 72-75 градусқа дейін салқындатылады. Салқындағаннан кейін мейіз ванилин қосып араластырылады. Дайын масса алдын-ала астына пергамент төселген астаушаларға немесе формаларға 3-4 сантиметр қалыңдықта құйылады да 10-12 сағат ұсталады.
Бұл тағамды жасауға 1 килограмм қант, 500 грамм сүт, 450 грамм мейіз, 80 грамм су, татымына қарай ванилии жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-04 14:15:26 Қаралды-2616
ШЕКЕР-ШҮРЕК
Бұл - тоқаш қамырынан жасалып, үстіне қант ұлпасы себілген, үгіліп тұратын дөңгелек печенье (құырма).
ЖАҢҒЫРЫҚ ҚАЙДА ТЫҒЫЛҒАН?
Шынында да, қызық, біздің ормандағы, таудағы, бос бөлмедегі айқайымызға құдды мазақ қылғандай қайталап үн қататын кім?
АРХЕОЛОГИЯ ДЕГЕНІМІЗ НЕ?
тарих ғылымының бір саласы, алғашқы қауымнан, көне заманнан, орта ғасырдан қалған заттай есқерткіштерді зерттеу арқылы адам қоғамының өткендегі тарихын анықтайды.
АЛХОРЫДАН ӘР ТҮРЛІ ТАҒАМДАР ЖАСАУ
Алхорының жемістерінде алма, лимон қышқылдары, илік және бояу заттары, пектин, А және С витамині болады. Алхоры - өте дәмді тамақ болатын сапасы бар, бағалы жеміс.