UF

МЕЙІЗ ШӘРБӘТІ

Категориясы: Тағам


Кастрюльге қойытылған сүт, қант және су құйылып, қыздырылады да үздіксіз араластырыла отырып қайнатылады.

Алынған сүт-қант шырыны помада сияқты масса алынғанша шайқалып көпіршітіледі де 72-75 градусқа дейін салқындатылады. Салқындағаннан кейін мейіз ванилин қосып араластырылады. Дайын масса алдын-ала астына пергамент төселген астаушаларға немесе формаларға 3-4 сантиметр қалыңдықта құйылады да 10-12 сағат ұсталады.

Бұл тағамды жасауға 1 килограмм қант, 500 грамм сүт, 450 грамм мейіз, 80 грамм су, татымына қарай ванилии жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-04 14:15:26     Қаралды-2616

Мәлімет сізге көмек берді ма

АСҚАБАҚ БАСЫТҚЫ

...

Піскен асқабақтың қабығы жұқалап аршылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШЕКЕР-ШҮРЕК

...

Бұл - тоқаш қамырынан жасалып, үстіне қант ұлпасы себілген, үгіліп тұратын дөңгелек печенье (құырма).

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚЫЗ ЖАРЫС

...

Қыздар арасында өткізілетін жарыстың бір түрі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАҢҒЫРЫҚ ҚАЙДА ТЫҒЫЛҒАН?

...

Шынында да, қызық, біздің ормандағы, таудағы, бос бөлмедегі айқайымызға құдды мазақ қылғандай қайталап үн қататын кім?

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АРХЕОЛОГИЯ ДЕГЕНІМІЗ НЕ?

...

тарих ғылымының бір саласы, алғашқы қауымнан, көне заманнан, орта ғасырдан қалған заттай есқерткіштерді зерттеу арқылы адам қоғамының өткендегі тарихын анықтайды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АЛХОРЫДАН ӘР ТҮРЛІ ТАҒАМДАР ЖАСАУ

...

Алхорының жемістерінде алма, лимон қышқылдары, илік және бояу заттары, пектин, А және С витамині болады. Алхоры - өте дәмді тамақ болатын сапасы бар, бағалы жеміс.

ТОЛЫҒЫРАҚ »