ҚАУЫНҚАҚ
Категориясы: Тағам
Еті тығыз, құрамында қанты көп қауынның қабығы аршылып, дәні алынып тасталынады да жұқалап тіліктерге тілінеді. Олар таза шыптаның үстіне бір-біріне тигізбей салынып, кептіріледі. Оларды ауық-ауық астын үстіне қаратып аударып отыру керек.
Тіліктер кепті-ау деген кезде өріліп, қатар-қатар ілініп қойылады.
Қауынқақ жұмсақ та тәтті, қоңыр түсті болуға тиіс. Жақсы бапталған қауынқақ ұзақ сақталады.
Жарияланған-2016-03-04 12:43:47 Қаралды-4707
Жыландар өз денелерін жей алады

Жыландар күйзеліске ұшырай алады және сондай жағдайда олар тамақтануы тиіс. Бірақ, олар үнемі олжаларын жей бермейді. Жыландар салқын қанды, бұл деген олардың дене температурасын реттей алатын жағдайда еместігін білдіреді. Олардың жылынуы үшін сыртқы ж
ҚҰРМА САМБУГЫ

Жуылып, 4-8 бөлікке бөлінген құрма сүйектері алынып тасталып, үстіне аздаған су құйылады да 10-12 минут бойы қайнатылады.
БАЛМҰЗДАҚ ТУРАЛЫ ҚЫЗЫҚТАР

БАЛМҰЗДАҚ – барлық дерлік балалардың және көптеген ересектердің сүйікті тағамы.
LEGO-НЫ КІМ ОЙЛАП ТАПТЫ?

Балаларға арналған ең танымал құрылыс жиынтығының әкесі даниялық ағаш ұстасы Оле Кирк Кристиансен...
ҚҰР

Кұр - орман құсы. Қазақстанда кұр, ак құр, тундра құры, сұр құр, меңіреу құр деген түрлері кездеседі. Ұяларын көбіне қайың ағашына салады. Кұрлар тобы қыс бойы бірге жүреді. Көктемнің басында бір-бірінен бөлініп, ерекше құрқылдап қораздана бастайды.