БИДАЙ-ЖҮГЕРІ БӨЛКЕЛЕРІ
Категориясы: Тағам
Сүттен, бидай ұнынан және ашытқыдан қамыр (ашытқы), жүгері ұнынан, судан және тұздан қайнатпа дайындалады. Қамыр ашып болған соң және қайнатпа 35-40 градусқа дейін салқындағаннан кейін яғни екі сағаттан кейін екі қамыр қосылады да қалған өнімдер де салынып, қамыр әзірленеді. Ол бір сағат ашытқан соң маймен майланған жұқа табаға дөңгелек бөлке етіп салынады да, аздап ұстаған соң пеш температурасын 200-300 градусқа жеткізіп, 25-30 минут бойы пісіріледі.
700-750 грамм бөлке жасау үшін 1 стакан бидай ұны, 1 стакан жүгері ұны, бір ас қасық құм шекер, жарты стакан сүт, 1 стакан су, 50 грамм сарымай, 1/4 шай қасық тұз, 30 грамм ашытқы, 2 жұмыртқа жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-04 11:10:22 Қаралды-3300
«АВЕСТА» КІТАБЫНДА КӨШПЕНДІЛЕР ТУРАЛЫ АҚПАРАТ
Түркі этнонимі сөз болғанда, біздің заманымыздан бұрынғы I мың жылдықта жазылды делінетін зороастризімнің қасиетті «Авеста» кітабында шығысқа қарай қанатты атпен көшетін елдің «тур» деп аталуы
НЕЛІКТЕН ЖАТТЫҒУЛАРДАН КЕЙІН БҰЛШЫҚЕТТЕР АУЫРАДЫ?
Ауыр физикалық күш салудан кейін бұлшықет ауыруы бәріне жақсы таныс...
ҚҰЛМАҚ – УЛЫ ӨСІМДІК
Халық медицинасында құлмақты тамаққа тәбетті арттыру үшін, асқазанның қабынуын, іш өткенді емдеу үшін пайдаланады.
ҚҰРҒАҚ ЖЕМІСТЕР МЕН ЖАҢҒАҚТАН ЖАСАЛҒАН ДОМАЛАҚТАР
Тазартылып, қуырылған грек жаңғағы, жуылған жүзім (сүйегінен ажыратылған) және курага ет тартқыштың тар көзді пышағынан екі рет өткізіліп, мұқият араластырылады.
НЕЛІКТЕН ЖЕР СІЛКІНІСІ БОЛАДЫ?
Ғалымдардың айтуынша, жер қыртысы бір-бірімен байланыспаған жеті алып тақталардан тұрады.
ӘЛЕМДЕ ЕҢ ІРІ МОТОЦИКЛ ӨНДІРУШІЛЕР
Әлемде жақсы және әртүрлі мотоциклдер көп, бірақ олардың көпшілігі Жапонияда жасалған.