ҚАЗАҚТЫҢ ТӘТТІ МАҢЫЗЫ (КРЕМ)
Категориясы: Тағам
Қант суға ерітіліп, 20-30 минут бойы қою шырын пайда болғанша қайнатылады.
Салқындаған белок эмаль ыдыста 10-15 минут бойы көпіршітіліп шайқалады, содан соң үстіне дайындалған ыстық шырын құйылады. Шырынды белокты аз-аздан араластыра отырып құю қажет.
Алынған масса әбден көпіршігенше араластырыла береді. Содан соң дайын масса қалтадан (шприцтен) аздап майланған табаларға тамызылады да 2 сағат бойы кептіріледі. Осы процеспен бір мезгілде маргарин ерітіліп, қайнатылады, шоколад та ерітіліп, үстіне маргарин қосылады. Сөйтіп масса жылы күйге жеткенше, яғни 50 градусқа дейін салқындатылады.
Кептірілген қуырманың үстіне шоколад пен маргарин құйылып, қуырылып ұсақталған жаңғақ дәні себіледі.
Мұны жасау үшін 3 жұмыртқа (белогы), 2,5 стакан құм шекер, 1 шай қасық желатин, 2,5 стакан су жұмсалады. Жылтырату үшін 0,5 стакан жаңғақ, 50 грамм шоколад және 1 ас қасық маргарин керек.
Жарияланған-2016-03-03 15:19:10 Қаралды-2330
БӘЙШЕШЕК - ДЕНЕНІҢ ҚЫЗУЫН ТӨМЕНДЕТЕДІ
Бәйшешек – биіктігі 35 сантиметрге жететін қоңырқай түсті, қысқа, тамыр сабағы жіңішке, қосалқы тамырлары бар көп жылдық, шөп тектес өсімдік.
ЕЖЕЛГІ ДӘУІР ӨНЕРІ
Біздің заманымыздан бірнеше ғасыр бұрын Бағзы Греция мен оны жаулап алғап Римде қазір «Ежелгі дәуір өнері» деп ата латын сан алуан көркем өнер түрлері ерекше көркейіп өскен.
ВЕЛОСИПЕД ТАРИХЫНАН
Велосипед тебушілер және онымен жарыс жолына шығып бағынушылар ұлы ғалым, суретші Леонардо да Винчиге қарыздар, себебі ұлы ғалым 1495 жылы оның алғашқы жобасын жасапты.
ТАЛҚАННАН ЖАСАУҒА БОЛАТЫН ТӘТТІ ТАҒАМДАР
Қазақ халқының, әсіресе, қарт адамдардың сүйсініп жейтін тағамдарының бірі - тарының талқаны. Талқан қуырып ақтаған тарының сөгінен немесе оның айырып алған жармағынан диірменге тартып жасалады.
ЭСТАМП ДЕГЕН НЕ?
Суретшінің картинасы тек бір ғана дана күйінде сақталатын түп-нұсқа болып есептеледі. Эстамп та сондай түпнұсқа.