ЖҮГЕРІ КЕКСІ
Категориясы: Тағам
Жүгері және бидай ұнына сода қосылып елекпен еленеді. Жұмыртқа, қант, тұэ, ванильді қант және айран (простокваша) араластырылады. Оған жуылған мейіз, ұн және ерітілген май қосылып, тез-тез араластырылады. Неғұрлым ұзақ араластырса қамыр да нығыздала түседі. Дайын болған қамыр формаға немесе оған алдын-ала май жағылып, үстіне ұн себілген жұқа табаға салынады да пеш температурасын 200-210 градусқа жеткізіп, 40-50 минут бойы пісіріледі. Майдың орнына маргарин, айранның орнына кефир пайдалануға болады.
800 грамдық кекс жасау үшін бір-бір стаканнан жүгері және бидай ұны, 1/4 стакан құм шекер, 2 жұмыртқа, 1/2 стакан мейіз, 50 грамм май, 1/4 шай қасық тұз, 2 грамм ванильді қант жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-02 16:19:37 Қаралды-2456
Жапон көпірі

Көпірлер әртүрлі болады: төмен, биік, ұзын, қысқа, ажырайтын, аспалы. Бірақ, Жапонияда орналасқан Ешима Охаши көпіріне қарап, шын мәнісінде осындай нәрсенің бар екендігіне сену өте қиын және оны тұрғындар белсенді түрде қолдануда.
ШАЙБАЛЫ ХОККЕЙ СПОРТ ТАРИХЫНАН

Хоккей ойынына ұқсас ойынды 1866 жылы Канада мемлекетінде әскери борышын өтеп жүрген жауынгерлер (ағылшындар) ойлап тауыпты дейді спорт жылнамасы.
КӨМБЕ - КӨМІП ПІСІРГЕН БІР УАҚ МАЛДЫҢ ТҰТАС

Қазақ халқы көмбелерді үйден гөрі түзде көбірек дайындаған. Көмбе - көміп пісірген бір уақ малдың тұтас еті.
КҮРЕС ӨНЕРІ ТАРИХЫНАН

Күш атасы атанған балуандык өнер - спорт сүйер қауымның ең қадірлісі десек, қателеспейміз.
КАПУСТА ҚҰЙМАҒЫ

Капуста тазартылып, жуылады. Ұсақтап туралады да, үстіне сүт құйылып жұмсарғанша бұқтырылады.