ЦУКЕРЛЕКАХ ПЕЧЕНЬЕСІ
Категориясы: Тағам
Бұл бөлке жасалатын қамырдан пісірілген дөңгелек қуырма.
Қант пен жұмыртқаны шайқай отырып дайындалған массаға, 35-40 градусқа дейін қыздыра отырып, ұн және анис қосылып, қамырдың ылғалдылығы 22-25 процентке дейін жеткізіледі. Қамыр шығаратын тесігінің диаметрі 5-6 миллиметр келетін конус қондырмамен формаға келтіріледі. Піскеннен кейін қуырма салқындатылады да астаушаларға салынады.
Бір килограмм цукерлеках дайындауға 477,7 грамм жоғары сортты ұн, 523,3 грамм қант, 273,0 грамм жұмыртқа, 4,5 грамм анис және 4,5 грамм сарымай жұмсалады.
Цукерлекахтың бір килограмында 85 данасы болады, ылғалдылығы 5 процент, ең ұзақ сақталатын мерзімі 12 күн.
Жарияланған-2016-03-02 15:48:02 Қаралды-1744
ЖЫЛ МАУСЫМДАРЫ ТУРАЛЫ
Қөктем туады, жаз шығады, күз түседі, қыс келеді. Халықтың ұғым-тусінігіне орай қалыптасқан сөз тіркесі осылай айтыла ды.
Жыландар өз денелерін жей алады
Жыландар күйзеліске ұшырай алады және сондай жағдайда олар тамақтануы тиіс. Бірақ, олар үнемі олжаларын жей бермейді. Жыландар салқын қанды, бұл деген олардың дене температурасын реттей алатын жағдайда еместігін білдіреді. Олардың жылынуы үшін сыртқы ж
КАРЛҰҚТАР
Қарлұктар - түркі тілдес тайпалар. Бұл тайпа туралы алғашкы деректер б.з.-дың V ғасырынан белгілі.
БӘЙШЕШЕК - ДЕНЕНІҢ ҚЫЗУЫН ТӨМЕНДЕТЕДІ
Бәйшешек – биіктігі 35 сантиметрге жететін қоңырқай түсті, қысқа, тамыр сабағы жіңішке, қосалқы тамырлары бар көп жылдық, шөп тектес өсімдік.
ҚҰСТАР ӘЛЕМІНДЕ НЕ БІР ТАҢҚАЛАРЛЫҚ ТҰМСЫҚТАР БАР
Құстар әлемінде не бір таңқаларлық тұмсықтар бар.