ТБИЛИСИ ПАХЛАВАСЫ
Категориясы: Тағам
Арасына жаңғақ салып, майға және балға малынған қамырды қабаттап жасаған тағам осылай деп аталады. Формасы қиғаш төрт бұрышты. Ылғалдылығы 11,5-14,5 пайыз.
Дайындалу технологиясы баку пахлавасы мен тоқаш пахлава жасау технологиясындай.
Бір килограмм тбилиси пахлавасын жасауға 296,8 грамм жоғары сортты ұн, 196,8 грамм сарымай, үстіне құятын 18,1 грамм май, 16,0 грамм қатырылған жұмыртқа, майлауға арналған 27,0 грамм қатырылған жұмыртқа, ішіне салатын 40,0 грамм бал, үстіне құятын 35,0 грамм бал, 217,0 грамм құм шекер, 2,1 грамм тұз, 0,3 грамм лимон қышқылы, ішіне салатын 2,5 грамм дәм қабық, ішіне салатын 2,5 грамм кардамон және ішіне салатын 217 грамм жаңғақ жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-02 13:16:56 Қаралды-2686
КӨКШЕТАУ ҰЛТТЫҚ ТАБИҒАТ САЯБАҒЫ
Көкшетау ұлттық табиғат саябағы - Көкшетау қаласынан оңтүстік-батысқа қарай 60 шақырым жердегі қорықтық аймақ. Ақмола облысының Айыртау, Зеренді аудандары аумағында орналасқан. Құрамына Шалқар, Зеренді көлдері, Айыртау шоқылары, қалың қарағайлы орман кіре
ҒАРЫШ ТУРАЛЫ ЕҢ ҚЫЗЫҚТЫ ДЕРЕКТЕР
Шексіз кеңістік кейде тіпті қорқынышты болса да, зерттелмеген және әдемі құбылыс.
БАКУ ПАХЛАВАСЫ
Бұл тоқаш қамырынан жасалатын тағам. Формасы қиғаш төрт бұрышты, ішіне алты қабат жаңғақ салынған және қант-бал шырыны сіңірілген.
ДӘПТЕР НЕГЕ ДӘПТЕР ДЕП АТАЛАДЫ?
Бір кезде «еріп кететін дәптерге» ешкім де таңданбайтын.
ТАҢҒЫ АСҚА АРНАЛҒАН 30 РЕЦЕПТ БУТЕРБРОДТАР
Таңғы асқа арналған 30 рецепт бутербродтарды ұсынамыз.
ЕРТЕДЕ ӘЙЕЛ МАТЕМАТИКТЕР БОЛДЫ МА?
Гипатия (370-415) антикалық дәуірдің алғашқы атақты әйел ғалымы болып саналады.