UF

БАКУ ПАХЛАВАСЫ

Категориясы: Тағам


Бұл тоқаш қамырынан жасалатын тағам. Формасы қиғаш төрт бұрышты, ішіне алты қабат жаңғақ салынған және қант-бал шырыны сіңірілген. Беті жаңғақпен әсемделген. Мұның да дайындалу технологиясы алдыңғы пахлаваның дайындалу технологиясындай.

Бір килограмм тағам жасауға 249,8 грамм жоғары сортты ұн, 33,0 грамм қаймақ, 138,9 грамм ерітілген сарымай, 50,9 грамм жұмыртқа, 1,7 грамм ашытқы, ішіне салатын 249,8 грамм құм шекер, үстіне себетін 49,9 грамм құм шекер, ішіне салатын 249,8 грамм лещина жаңғағы, ішіне салатын 3,1 грамм кардамон, 0,08 грамм запыран, үстіне құятын 18,0 грамм бал және әсемдеуге пайдаланылатын 8,0 грамм жаңғақ жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-02 13:13:01     Қаралды-2090

Мәлімет сізге көмек берді ма

МЕЙІЗ ШӘРБӘТІ

...

Кастрюльге қойытылған сүт, қант және су құйылып, қыздырылады да үздіксіз араластырыла отырып қайнатылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

МҰНАЙ ҚАЙДАН КЕЛДІ?

...

Бүгінгі таңда ғалымдардың көпшілігі мұнайдың биогендік шығу тегі деп есептейді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАЛ АРАЛАСТЫРЫЛҒАН СҰЛЫ ҮЛПЕГІНЕН ЖАСАЛҒАН ҚУЫРМА (печенье)

...

Ұнға сода араластырылып, елекпен еленеді. Май қантқа қосылып, әбден ағарғанша шайқалады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СУДЫ ЕКІ РЕТ ҚАЙНАТУ ЗИЯНДЫ ЕКЕНІ РАС ПА?

...

Қайнаған кезде сұйықтық дәмі «бос» болады - оны ішу қиын, ал сусындар соншалықты хош иісті және дәмді емес.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КҮРЕС ӨНЕРІ ТАРИХЫНАН

...

Күш атасы атанған балуандык өнер - спорт сүйер қауымның ең қадірлісі десек, қателеспейміз.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АСТАНА

...

Астана деп мемлекеттің саяси, әкімшілік, экономикалық, мәдени орталығын айтады. Ол елдікті, ұлттық бірлікті білдіретін бас қала болып табылады. Біздің еліміздің бас қаласы Астана болып саналады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »