ТЕРИ АЛУАСЫ
Категориясы: Тағам
Бұл алуа көпіршік түзгіште қой майымен және мақта майымен қосып араластырылып, көпіршітілген карамель массасынан жасалатын біркелкі талшықты масса болып табылады. Түсі сарғыштау сүр. Сыртқы формасы - салмағы 300-400 грамм тартатын төрт бұрышты болады. Ол қағазбен немесе целофанмен оралады да ыдысқа салынады.
Он килограмм тери алуасын жасауға 3,82 килограмм құм шекер, 1,60 килограмм сірне, 1,80 килограмм өсімдік майы, 2,60 килограмм бірінші сортты ұн, 1,62 килограмм қой майы, 0,28 килограмм тауық жұмыртқасының ақ уызы және 0,03 килограмм сабын-тамыр жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-01 19:18:02 Қаралды-1824
ҚҰЛМАҚ – УЛЫ ӨСІМДІК
Халық медицинасында құлмақты тамаққа тәбетті арттыру үшін, асқазанның қабынуын, іш өткенді емдеу үшін пайдаланады.
ПАЗЛДАРДЫ КІМ ОЙЛАП ТАПТЫ?
Алғашқы басқатырғышты 1763 жылы ағылшын картографы және гравюрашысы Джон Спилсбери ағаштан ойып жасаған.
КӨРКЕМ СУРЕТТЕ ПОРТРЕТ
Кез келген суретші, біреудің бейнесін жасағанда, тек оның бет-әлпетін ғана емес, ішкі жан дүниесін де жеткізуге ұмтылады.
ҚАУЫНҚҰРТ
Қауын ортасынан жарылады. Дәні алынып тасталынады. Қабығынан аршылған еті бөлек алынып, жұқалап туралады.
КӨРКЕМ СУРЕТТЕ ПАСТЕЛЬ
Швейцария суретшісі Жан Этьенн Лиотардың мынау «Шоколад дайындаушы әйел» деген картинасына қараңдаршы.
КӨРКЕМ СУРЕТТЕ ПРОПОРЦИЯ
Бұл латынның «proportio» - «үйлесім», «сәйкестік» деген сөзінен шыққан. Ол қандай да зат болмасын оның жеке-жеке бөліктерінің арасындағы белгілі бір сәйкестікті білдіреді.