ШОКОЛАДТЫ РАХАТ-ЛУКУМ
Категориясы: Тағам
Какао ұнтағы қосылатын мармелад сияқты тағам осылай деп аталады. Бетіне қант ұлпасы себіледі. Формасы төрт бұрышты болады. Ылғалдылығы – 16-18 процент. Мұның дайындалу технологиясы да осының алдындағы рахат- лукумдардың технологиясындай. Тек бұған какао қосылады.
Бір килограмын жасауға 634,8 грамм құм шекер, 120,0 грамм маис крахмалы, 0,9 грамм лимон қышқылы, 34,0 грамм какао ұнтағы, үстіне себілетін 102,0 грамм қант ұлпасы және 0,12 грамм ванилин жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-01 15:03:25 Қаралды-2697
ЕСКЕРТКІШ

Салт аттының тегеурінді қолы құз-құяның ұшар басына жете бере асаудың басын әзер тартып тоқтатты. Екінші қолын алыс қиырларға қарай сілтепті.
АЛЬБОМ СӨЗ ТУРАЛЫ НЕ БІЛЕМІЗ?

Егер ежелгі римдіктен «Альбомның» не екенін сұрасаң, ол: «Альбом - ақ тақта. Латынша «альбум» - аппақ деген сөз.
ҚАРБЫЗ ҚАЙНАТПАСЫ

Қарбыз етінің бүкіл шырыны сығылып алынады. Оған қант пен лимон қышқылы қосылып, қайнағанша қыздырылады да алдын-ала суға салып бөктірілген желатин ерітіледі.
ҚАЛАҚАЙ НЕГЕ КҮЙДІРЕДІ?

Туралған пияздан басқа бірде-бір өсімдік балалардың көз касын дәл осындай көлдеткен емес.
БАДАНА - ҚАНТ ДИАБЕТІН ЕМДЕЙДІ

Бұл – биіктігі 60 сантиметрге дейін жететін, көпшілікке белгілі бір жылдық, шөп тектес өсімдік.
ҚАЗАНАҚ - ДИЗЕНТЕРИЯҒА ҚАРСЫ

Қазанақ – қысы-жазы көгеріп тұратын, биіктігі 1 метрге дейін жететін, бас айналдырып, кісіні есеңгіретіп тастайтындай күшті иісі бар өсімдік.