ҚЫЗҒЫЛТ РАХАТ-ЛУКУМ
Категориясы: Тағам
Бұл мармелад секілді тағам. Бетіне қант ұлпасы себіледі. Формасы төрт бұрышты болады. Ылғалдылығы – 17-19 процент.
Бұл да осының алдындағы рахат-лукумдар секілді жасалады. Тек масса қайнатылғаннан кейін оған қызғылт май қосылады.
Бір килограмын жасауға 660,3 грамм құм шекер, 100,0 - үстіне себетін қант ұлпасы, 115,0 - маис крахмалы, 0,8 - лимон қышқылы және 0,04 грамм қызғылт май жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-01 14:59:41 Қаралды-2347
КӨНЕ ТҮРКІ ӘЛІПБИІ НЕМЕСЕ ОРХОН-ЕНИСЕЙ ТАҢБАЛАРЫ

Ежелгі түркі халықтары пайдаланған жазу көне түркі әліпбиі немесе Орхон-Енисей жазуы деп аталып жүр. Олардың тастарға қашалып жазылған жазбалары бүгінгі күнге дейін жеткен. Мұндай ескерткіштер Сібірдегі Енисей, Лена өзендерінің аңғарларынан.
АЙДЫ КЕМІРІП ҚОЙҒАН ҚАЙ МЫҚТЫ?

Баяғы замандардан бері адамдар көктегі Айдың неге кейде толып, дөп-дөңгелек боп тұратынын, ал кейде кеміп, жартысы ғана қалатынын, тіпті, жұқарып...
АУА ӨЛШЕУГЕ БОЛА МА?

Әйгілі ғалым Галилео Галилей бұдан 300 жылдай бұрын көпшілікті таң қалдырып... ауаны өлшепті.
БУНГЕ КИІКОТЫ - АТЕРОСКЛЕРОЗКЕ ҚАРСЫ

Бунге киікоты, райхан биіктігі 40 сантиметрге дейін жететін, көп жылдық, жартылай бұталы өсімдік.