ЖАҢҒАҚ ҚОСЫЛҒАН РАХАТ-ЛУКУМ
Категориясы: Тағам
Бұл да ванильді рахат-лукум сияқты жасалады, тек масса қайнатылғаннан кейін оған грек жаңғағы қосылады.
Бір килограмын жасауға 632,0 грамм құм шекер, 94,8 грамм қант ұлпасы, 110,8 грамм крахмал, 73,6 грамм грек жаңғағы, 0,76 грамм лимон қышқылы және 0,2 грамм ванилин жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-01 14:58:10 Қаралды-2463
ӨШІРГІШ НЕЛІКТЕН ӨШІРЕДІ?
Алдына қағаз жайып, қолына қарындашты алса болғаны, көп кешікпей-ақ бір тамаша сурет дайын тұрады.
ГРЕК ЖАҢҒАҒЫНАН ЖАСАЛҒАН КӘЗИНЕК
Шыныдай жылтыр қатты, қант-сірне шырынында қайнатылған грек жаңғағынан түратын тағам. Мөлшері 40х40 мм төрт бұрышты болады.
ШАБУ ҚАРУЛАРЫ
Қазақтардың шабу қаруы үш түрге бөлінеді. Бірінші түрі - жүзінің жалпақтығы орташа келген «жауынгерлік балта». Екінші түрі - жүзі жалпақ, жарты ай сияқты дөңгелене келген «айбалта».
Кин-дза-дза!
«Кин-дза-дза!» фильмі түсіріліп жатқанда КСРО бассекретары Константин Устинович Черненко болды.
ЖҮЗІМ НУГАСЫ
Туралған курага мен жүзімнен қайнатып жасалған төрт қырлы ұзыншалау кәмпит жүзім нугасы деп аталады.