ЖАҢҒАҚ НУГАСЫ
Категориясы: Тағам
Бұл жаңғақты мол салып шайқалған кәмпит массасынан тұрады.
Жаңғақ нугасы да лимон нугасы сияқты дайындалады.
Бір килограмм жаңғақ нугасын жасауға 430,1 грамм құм шекер, 293,1 грамм сірне, 260,1 грамм қуырылған лещина жаңғағының дәні (бұл 273,8 грамм кептірілмеген жаңғаққа пара-пар), 45,0 грамм ара балы, 35,0 грамм жұмыртқаның ақ уызы, 48,0 - жоғары сортты ұн, 3,0 грамм ванилин эссенциясы қажет.
Жаңғақ нугасы сопақша, тік: бұрышты немесе төрт бұрышты болады. Ылғалдылығы – 6-8 процент.
Жарияланған-2016-03-01 12:01:59 Қаралды-2286
ҚАЛАҚАЙ НЕГЕ КҮЙДІРЕДІ?

Туралған пияздан басқа бірде-бір өсімдік балалардың көз касын дәл осындай көлдеткен емес.
АЛҒАШҚЫ СІРІҢКЕЛЕР ҚАШАН ПАЙДА БОЛДЫ?

Сіріңкелер салыстырмалы түрде жақында - 19 ғасырдың басында ойлап табылды.
ОТТЕГІ ҚАЙДАН КЕЛЕДІ ЖӘНЕ ОЛ НЕ ҮШІН ҚАЖЕТ?

Оттегі - жер бетіндегі ең көп таралған химиялық элементтердің бірі.
СҮТ ҚАЙНАТПАСЫ

Сүт қайнатылып, үстіне қант қосылады да ваниль ұнтағы салынады. Оның үстіне бөктірілген желатин салынып, қайнатылады.