ЖЕР ЖАҢҒАҒЫ ҚОСЫЛҒАН ЖЕМІС НУГАСЫ
Категориясы: Тағам
Бұл - жер жаңғағын қосып, қантқа салып пісірілген курагадан тұратын тағам. Формасы төрт бұрышты, құмшекер себілген.
Курага қантқа қосып қайнатылады да оған қуырылған жер жаңғағы қосылады. Лимон эссенциясын қосып, хош иіс беріледі.
Нуга қатар аралықтарына парафинделген қағаз төселген жәшікке қатарластырып салынады.
Бір килограмм нуга жасау үшін 376,2 грамм қант, 376,2 грамм курага, 282,1 грамм қуырылған жер жаңғағы және 1,25 грамм лимон эссенциясы жұмсалады.
Жеміс нугасының бір килограмында кемінде қырық данасы болады. Ылғалдылығы - 10 процент. Ыдысқа салғандағы салмағы - 5 килограмм. Ең ұзақ сақталатын мерзімі - 1 ай.
Жарияланған-2016-02-29 14:43:32 Қаралды-3270
ЕЖЕЛДЕН УАҚЫТ ҚАЛАЙ АНЫҚТАҒАН?

Бағзы замандарда қазіргідей сағаттар болмаған ғой. Бірақ уақытты біліп отыру адамдар үшін міндетті түрде қажет еді.
КӨРКЕМ СУРЕТТЕ ПАСТЕЛЬ

Швейцария суретшісі Жан Этьенн Лиотардың мынау «Шоколад дайындаушы әйел» деген картинасына қараңдаршы.
ҮСТІРТ ҚОРЫҒЫ

Үстірт қорығы 1984 жылы 12 шілдеде ұйымдастырылды. Үстірт қорығы Маңғыстау өңіріндегі Үстірттің шөлді табиғатын қорғау мақсатында құрылған. Үстірт қорығы көлемі жағынан үлкен шөлді аймақты қамтиды.
ЖАЙЫН

Жайын - жыртқыш балық. Ол корек талғамайды, бақалардан бастап ірі шортандарға дейін жейді. Реті келсе, үйрек, қаз, т.б. су құстарына да шабуыл жасайды. Жайындар жалқау, баяу қимылдайды. Жемін ұстау үшін әр түрлі амал-айла қолданады.
ЖЕМІС-ЖИДЕК ЖӘНЕ ЖҮЗІМ ВИТАМИНДЕР КӨЗІ

Витаминдер - биологиялық жағынан өте сіңімді болатын, адамдар мен жануарлар организмдерінің тіршілігі үшін өте қажетті заттар. Қазіргі уақытта 40-тан астам витамин түрлері белгілі.