ШЫҒЫС АЛУАСЫ
Категориясы: Тағам
Табаға қалыңдығын 3-4 сантиметрдей етіп ұн себеленеді де оқтын-оқтын араластырыла отырып, сәл қоңырқай тартқанша қуырылады. Басқа үлкен ыдысқа немесе тереңдеу кастрюльге сарымай мен қант салынып, қант әбден ерігенше қайнатылады. Содан кейін қуырылған ұн үстіне салынып, жақсылап араластырылады. Дайын болған масса қалыңдығы 5-6 сантиметрдей етіліп ыдысқа тегістеп салынады да нығыздалады. Үстін пышақпен немесе шанышқымен бедерлеп, салқындатылады. Суығаннан кейін шаршы етіп кесіп (шамамен 4 х 4 см), дастарқанға әкеле беруге болады.
Бір килограмм шығыс алуасын жасау үшін екі стакан ұн, екі стакан тортасы айырылған сарымай, 3/4 стакан құмшекер, бір шымшым ванилин жұмсалады.
Жарияланған-2016-02-29 14:15:37 Қаралды-2488
ТӨЛЕГЕН ДОСМАҒАМБЕТОВ
Досмағамбетов Төлеген Сәбитұлы (1940-2001) - мүсінші, Қазақстанның еңбек сіңірген өнер қайраткері. Ол 1940 жылы Солтүстік Қазақстан облысы Уәлиханов ауданы Мұртық ауылында дүниеге келген. Алматы көркемсурет училищесін (1959), Ленинград кескіндеме, мүсін ж
МЕЙІЗ ЖӘНЕ ЖАҢҒАҚ САЛЫНҒАН РУЛЕТ
Тоқаш пісіруге арналған дайын ашыған қамыр 1,0-1,5 сантиметр қалыңдықта жайылып, шылқытып сарымаймен майланады, үстіне қант және ірілеу етіп ұнтақталған жаңғақ қосылған жүзім себіледі.
БҰРЫШ ЖАЛБЫЗ - БРОНХ ҚАБЫНҒАНДА ЕМ
Бұрыш жалбыз – биіктігі 1 метрге жететін көп жылдық шөп тектес өсімдік.
ЖАҢҒЫРЫҚ ҚАЙДА ТЫҒЫЛҒАН?
Шынында да, қызық, біздің ормандағы, таудағы, бос бөлмедегі айқайымызға құдды мазақ қылғандай қайталап үн қататын кім?
ТБИЛИСИ ПАХЛАВАСЫ
Арасына жаңғақ салып, майға және балға малынған қамырды қабаттап жасаған тағам осылай деп аталады. Формасы қиғаш төрт бұрышты. Ылғалдылығы 11,5-14,5 пайыз.
ҒАРЫШТЫҚ ШАҢ ҚАЙДАН ПАЙДА БОЛАДЫ?
Ғарыштық материяның барлық фрагменттері ғарыштық шаң деп аталады.