UF

ВАНИЛЬДІ ШЕКЕР-ПЕНДЕР

Категориясы: Тағам


Құмшекер мен сірнеден шырын дайындалады да, 135-145 градусқа дейін қайнатылады. Дайын карамель массасын арнаулы столда 80-90 градусқа дейін салқындатып, аз-аздап ванилин қосылады. Содан соң илеп, машинамен не қолмен ақ жібектей болғанша тартылады, оның шетіңен 6-6,5 грамнан келетіндей етіп қиғаштап кесіп алып отырылады.

Осындай рецепт бойынша ванилин орнына жалбыз майын қосып жалбызды шекер-пендыр, лимон қосып лимонды, жанжабіл қосып жанжабілді шекер-пендыр жасалады.

Шекер-пендыр массасы 4 килограмм келетін етіліп, қаңылтыр қорапқа салынады да, тығыз қақпақпен жабылады, қағазбен желімделіп тасталады.

Бір килограмм шекер-пендырға 828,4 грамм қант, 248,5 грамм сірне, 0,25 грамм ванилин жұмсалады.

Ванильді шекер-пендырдың бір килограмында кемінде 160 данасы болады, ылғалдылығы - 3 процент, ыдысқа салғандағы массасы - 4 килограмм, ең ұзақ сақталатын мерзімі - 5 ай.

  Жарияланған-2016-02-22 18:17:19     Қаралды-3974

Мәлімет сізге көмек берді ма

ҚЫТЫРЛАҚ

...

Ун, сүт, жұмыртқа және қанттан қатты тұщы қамыр иленеді. Ол жұқалап жайылып, арнаулы кескішпен дөңгелектеліп кесіледі де қыздырылған майға ашық сары түске енгенше қуырылып пісіріледі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТҰРЫМТАЙ

...

Сұңқар тұқымдасына жататын жыртқыш құстардың бірі - тұрымтай. Қазақ құсбегілері тез көндіккіштігі үшін көбінесе ұядан алып, баулып, баптайтын болған. Көгершіннен сәл-ақ үлкен, шағын құс. Тұрымтайдың бітімі сұлу, көзі мөлдір болып келеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАЗІРГІ ЖАНУАРДЫҢ ҚАЙСЫСЫ ЕҢ КӨНЕ?

...

Қолтырауындар - жартылай суда өмір сүретін ірі жыртқыштар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШЕКЕР-ПУРИ

...

Тоқаш қамырынан жасалатын құырма сияқты тағам осылай аталады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚЫЗҒЫЛТ РАХАТ-ЛУКУМ

...

Бұл мармелад секілді тағам. Бетіне қант ұлпасы себіледі. Формасы төрт бұрышты болады. Ылғалдылығы – 17-19 процент.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Дәм қабық (корица) қосылған крандір

...

Тоқаш қамырынан жасалатын тағамды шығыс халқы осылай атайды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »