UF

МИКРООРГАНИЗМДЕР ГЕНЕТИКАСЫ

Бактериялар мен вирустар, Бактериялар және олардың геномы

Жарияланған-2023-11-30 13:34:02

Тағамдық азық-түліктердің микроорганизмдермен зақымдануы, тағамдық азық-түліктердің улылығы және бұл құбылыспен күрес

Эволюция процессі кезінде микроб пен адамзат арасында анықталған қанынас орнады. Адам ағзасында болатын коптеген микробтар қалыпты микрофлораны құрайды. Олардың ішінде біреуі ауру микробтардың дамуы үшін жағымсыз ортаны құрайды, қалғаны тағамдық қоректену

Жарияланған-2015-10-13 19:33:20

Биологиялық активті қоспалардың (БАҚ) алынуы

ББҚ (биологиялық белсенді қоспалар) – қазіргі заманғы медицинаға салыстырмалы түрде айтқанда жақын уақытта енген термин. Дегенмен, жаңа дәуірге дейін Египетте, Қытайда, Тибетте, Индия мен Шығыстың басқа да елдерінде көбінесе табиғи түрінде қолданылатын өсі

Жарияланған-2015-10-13 19:32:19

Азықтық ақуыз өндірісі

Қазіргі уақытта біздің биотехнологиялық өнеркәсіп өсімдік шикізаты гидролизінің негізінде ауыл шаруашылығы үшін маңызды көлемде азықтық ашытқы өндіреді.

Жарияланған-2015-10-13 19:31:10

Шарап ашыту

Жеміс-жидекті шарап шығаруды көбейту үшін ашытқылардың жаңа түрлерін іздеудің үлкен маңызы бар, бұл дайын өнімнің сапасын қалыптастыруда алдыңғы орында тұрады.

Жарияланған-2015-10-13 19:26:57

Тағам микробиологиясы өндірістік микробиологияның бір бөлімі

Биотехнология – бұл микроорганизмнің тіршілік ету қабілетін, жасуша мен ұлпаның культурасын және оның бөлшектерін өндірісте қолданудың мақсатының жетістігі және биохимия, микробиология және инженерлік ғылымды қолдануды интегрирлеу.

Жарияланған-2015-10-13 19:25:31