UF

ҚАЗАҚСТАННЫҢ ОҢТҮСТІК ЖАҒДАЙЫНДА ҚЫЗАНАҚ ПЕРСПЕКТИВТІ СОРТТАРЫНЫҢ ӨНІМДІЛІГІ ЖӘНЕ САПАСЫ

Көкөністер - адам ағзасында алуан түрлі дәрілердің, дәрумендердің, микроэлементтердің, минералды тұздардың, басқа тағамдарда кездеспейтін органикалық қышқылдардың, басқа тағамдарда болмайтын органикалық қышқылдардың, хош иісті майлардың қайнар көзі.

Жарияланған-2023-12-16 15:59:43

МАҚСАРЫН ӨСІРУДЕ ӨСІМДІК ЖИІЛІГІ МЕН ҮСТЕП ҚОРЕКТЕНДІРУДІҢ ӨНІМ ҚҰРАМЫНА ӘСЕРІ

Мақсары дақылы азот, фосфор және калий элементтерін вегетациясының барлық кезеңінде бірдей қажет етеді. Өсімдіктің қоректік заттарды жалпы қабылдауы вегетативтік және генеративтік массаларының өсуіне байланысты көбейіп отырады.

Жарияланған-2023-12-15 20:39:41

ОҢТҮСТІК ҚАЗАҚСТАН ОБЛЫСЫ ЖАҒДАЙЫНДА ҚЫЗАНАҚҚА ОПТИМАЛЬДЫ МИНЕРАЛДЫ ТЫҢАЙТҚЫШТАРДЫ ЕНГІЗУДІҢ ЖӘНЕ ОНЫҢ ӨНІМДІЛІККЕ, БИОХИМИЯЛЫҚ ҚҰРАМЫНА ӘСЕРІ

Қызанақтың облыс көлемінде бәсекеге қабілетті, ауруға және зиянкестерге төзімді, тұрақты жоғары өнім беретін сорт «Пламя» отырғызылды.

Жарияланған-2023-12-05 11:43:33

ҚАЗАҚСТАННЫҢ ОҢТҮСТІГІНДЕГІ СУАРМАЛЫ ЕГІНШІЛІК ЖАҒДАЙЫНДА КҮЗДІК БИДАЙДЫҢ «ИНТЕНСИВТІ» СОРТЫН ӨСІРУДЕ ӨСІМДІК ЖИІЛІГІ МЕН ҮСТЕП ҚОРЕКТЕНДІРУ

Республикамыздың 2000-2015 жылдар ішіндегі әлеуметтік және экономикалық дамуының негізгі бағыттарында атап көрсетілгендей, егін шығымдылығын арттыру мақсатында жоғары өнімді әрі сапалы сорттарды пайдаланып, егіншілікте озық технологияны кеңінен қолдану жән

Жарияланған-2022-05-31 11:06:27

ІРІ ҚАРА БОРДАҚЫЛАУДЫҢ ӨНЕРКӘСІПТІК ТЕХНОЛОГИЯСЫ

Ірі қараны бордақылаудың өндірістік технологиясының әдістерін ашып көрсету. Қазіргі өндірісте кең қолданылып жатырған бордақылаудың әдістері мен тәсілдерін жинақтай отырып тиімді тұстарын өндіріске ендіру жолдарын айқындау.

Жарияланған-2022-02-16 15:45:10

ОҢТҮСТІК ҚАЗАҚСТАН ЖАҒДАЙЫНДА ҚЫТАЙБҰРШАҒЫНЫҢ ОТАНДЫҚ ЖӘНЕ ШЕТЕЛДІК СОРТТАРЫ МЕН БУДАНДАРЫНЫҢ ӨНІМДІЛІГІ МЕН ЖЕРСІНДІРІЛУІ

Оңтүстік өңірінде өнімділігі жоғары, зиянкестерге және ауруларға төзімді, жергілікті топырақ-климат жағдайына бейім, бәсекелестік қабілеті жоғары қытайбұршақ сорттары мен будандарын анықтау және осы өңірге жерсіндіру шараларын қарастыру.

Жарияланған-2020-06-30 17:32:43

ІРІ ҚАР ТАБЫНЫН ТОЛТЫРУ ҚАРҚЫНДЫЛЫҒЫ

Ірі қара шаруашылығы – мал шаруашылығындағы ең маңызды сала, біріншіден – халқымыз ірі қара етін өндірудегі ең алғашқы проблема, олардың тірі салмағын жоғарылату, әсіресе жас малдардың салмағын, себебі етке өткізетін жас малдардың үлесі 60-70 пайызға дейін

Жарияланған-2018-08-17 17:51:47

АГРОТЕХНОЛОГИЯЛЫҚ ЖӘНЕ БИОТИКАЛЫҚ ФАКТОРЛАРДЫҢ ЖҮГЕРІ СҮРЛЕМІНІҢ САПАСЫНА ТИГІЗЕТІН ӘСЕРІ

Ауыл шаруашылық мал және құс басын көбейтуде және өнімділігін арттыруда жануарларды толыққанды азықтандырудың маңыздылығы өте зор олардың рациондарына негізгі қоректік заттармен (протеин, май, көмірсу, т.б.) қатар биологиялық белсенді қосындылар беріліп тұ

Жарияланған-2018-08-17 17:48:36

АЗЫҚ ҚҰРАМЫНДАҒЫ МАКРО- ЖӘНЕ МИКРОЭЛЕМЕНТТЕРДІҢ АС ҚОРЫТУ ПРОЦЕСІНЕ ТИГІЗЕТІН ӘСЕРІ

Мал мен құс азықтандыру жөніндегі ғылымның казіргі кезендегі даму деңгейі олардың ас қорыту физиологиясы, зат алмасу, жасушалық деңгейде жүретін биохимиялық процестер саласындағы жетістіктерге негізделген және мал азығын тиімді пайдалануға, мал мен құстың

Жарияланған-2018-08-17 17:42:20

ЖҮГЕРІ ӨНІМДІЛІГІНЕ МИКРОЭЛЕМЕНТТЕРДІҢ ӘСЕРІ

Оңтүстік Қазақстан облысының топырақ қабаты мен климаттық жағдайының қалыптасу ерекшелігі ауылшаруашылық саласының барлық түрлерін дамытуға қолайлы аймақ болып есептеледі. Өңірде ауылшаруашылық дақылдарының егіс көлемі 765,7 мың гектарды алып жатса, оның

Жарияланған-2018-08-17 17:37:25

СҮТТІ БАҒЫТТАҒЫ БҰҚАЛАРДЫ ҰРПАҚ САПАСЫ БОЙЫНША БАҒАЛАУ

Еркек бұзаудың ең алдымен олардың шығу тегі (қандай ата-тегінен қандай туыстас топтардан, енесінің сүті қандай), өсіп жетілуі бойынша сұрыптайды.

Жарияланған-2018-08-17 17:31:02

ФЕРМА КЕШЕНІНДЕ СҮТІН ӨНДІРУ ТЕХНОЛОГИЯСЫ

Сауын сиыр шаруашылығында сүт өнімінің мол және экономикалық жағынан нәтижелі болуы сиыр табынының құрамына байланысты. Осыған байланысты сиыр табынында оларды ұстау мерзімін анықтау және мезгілінде сиыр табынының жас малмен толықтырып, кәрілерін уақытында

Жарияланған-2018-08-17 17:26:10

ІРІ ҚАРАНЫ БОНИТИРОВКАЛАУ ЕРЕЖЕЛЕРІ

Асыл тұқымды мал өсіру зауыттарында, шаруашылықтарда ірі қара малының тұқымдық қасиеті және шаруашылық қажеттілігін бағалау үшін жыл сайын бұқаларды, сиырларды және төлдерді шаруашылыққа пайдалы белгілері бойынша бағалаудан (бонитировкадан) өткізеді.

Жарияланған-2018-08-17 17:19:22

ДӘРІЛІК ШҮЙГІНШӨП (VALERIANA OFFICINALIS L.) ӨСІМДІГІНІҢ БИОЛОГИЯЛЫҚ ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ

Ғасыралар бойы ежелгі адамзатты ауырғанда әртүрлі дәрілік өсімдіктермен емдеуді пайдаланған. Еліміздегі ғылыми-техниканың, химиялық синтездік процесінің көш ілгері дамуы адамдарда кездесетін бірнеше ауру түрлерін жазу мақсатында синтетикалық препарттар фар

Жарияланған-2018-04-03 16:57:16

Табиғи-климаттық және технологиялық факторлардың мал азығының құнарлылығына тигізетін әсері

Оңтүстік Қазақстанның шөл аймақтарында әр жылы қалыптасқан экологиялық жағдайға байланысты мал азығының биологиялық құнарлылығы, өнімділігі, химиялық құрамы, желінуі мен қорытылуы, қоректілігі жаңа мәліметтермен сипатталды.

Жарияланған-2015-09-03 16:52:35