ЖҰМЫРТҚА МЕН СҮТТЕН ЖАСАЛҒАН СІЛІКПЕ
Категориясы: Тағам
Қантқа қосып араластырылған жұмыртқаның сары уызы қайнатылған жылы сүтпен бірте-бірте ерітіліп, ыстың суға қойылады да, ұдайы араластырыла отырып, аздап қоюландырылады. Содан соң қыздыруды тоқтату қажет. Сүтке езілген желатин, ваниль қанты қосылып, қоспа мұқият араластырылады. Содан кейін әбден тоңазығанша суытылады.
Бұл сілікпені дайындауға 800 грамм сүт, жұмыртқаның 800 грамм сары уызы, 120 грамм құм шекер, 0,15 грамм ваниль қанты, 30 грамм желатин жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-05 13:30:17 Қаралды-4013
ТЕРІ МЕН БЫЛҒАРЫДАН ТІГІЛГЕН КИІМДЕР КҮТІМІ
Қандай киім болса да оның ажары таймай, қалы бұзылмай сақталуы киюшісіне байланысты.
МАМЛЮКТЕР - КІМ ОЛАР?
МАМЛЮКТЕР (араб.- ақ құлдар, еріксіздер) - түрік, грузин, черкес, Египеттегі басқа да кавказ халықтарынан шыққан әскери-құлдар
БАЛСЫЗ КҮНБАҒЫС КӘЗИНЕГІ
Бұл - күнбағыс дәнінен жасалатын төрт бұрышты немесе қиғаш төрт бұрышты тәтті тағам. Бадамнан жасалатын кәзинек схемасы бойынша дайындалады. Бұйым тығыз жабылатын қақпағы бар қаңылтыр қораптарға салынады.
ҚАНДАЙ АСПАН ДЕНЕЛЕРІНІҢ ҚҰЙРЫҚТАРЫ БАР?
Күн жүйесінің бұл «құйрықты» тұрғындары - кометалар.
ЖАҢҒАҚ ҚОСЫЛҒАН РАХАТ-ЛУКУМ
Бұл да ванильді рахат-лукум сияқты жасалады, тек масса қайнатылғаннан кейін оған грек жаңғағы қосылады.
ЖҮЗІМ ШЫРЫНЫНАН ДАЙЫНДАЛҒАН СІЛІКПЕ
Жүзім шырыны қайнағанша қыздырылып, оған құм шекер қосылады да ол ерігеннен кейін лимон қышқылы және алдын ала бөктірілген желатин салынады. Содан соң тағы да қайнатылады.